Lipšic: R. Fico neurobil nič pre elementárnu spravodlivosť na súdoch

31.01.2014 Bratislava

Bratislava 30. januára (TASR) - Robert Fico vo svojej prvej a druhej vláde neurobil nič pre elementárnu spravodlivosť na súdoch, pretože mu takýto stav vyhovuje. Vyhlásil to predseda hnutia NOVA a nezaradený poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic v reakcii na zmeny v justícii, ktoré dnes oznámili premiér Fico a minister spravodlivosti Tomáš Borec.

"V opačnom prípade by nikdy nemohol dopustiť, aby sa ministrom spravodlivosti a predsedom Najvyššieho súdu SR stal osobný priateľ šéfa albánskej drogovej mafie," vyhlásil Lipšic. Dodal, že o reforme justície nemá hovoriť človek, ktorý sa bozkáva so Štefanom Harabinom. "Skutočná reforma justície môže byť postavená len na dôveryhodných ľuďoch," uzavrel.

Premiér Fico a minister spravodlivosti Tomáš Borec dnes oznámili, že predkladajú na verejnú diskusiu sériu návrhov, ktoré by viedli k výrazným zmenám v práci sudcov. Jeden z návrhov hovorí o realizácii bezpečnostných previerok pre všetkých 1400 sudcov, ďalší o oddelení funkcie predsedu Súdnej rady a Najvyššieho súdu SR.
 

Vyberte región